НОВИНИ

Новини з фронту. Як пройшла ніч 18–19 березня

19 Березня 2022, 09:37
5 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Оперативна інформація Генштабу на 00:00:

  • Ворожі війська ведуть стратегічну наступальну операцію проти України. Головні завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.
  • Окупанти частково досягли успіху у Донецькому операційному районі — тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. 
  • На підступах до Миколаєва ворог зупинений спільними діями підрозділів Сил оборони. 
  • На Волинському напрямку обстановка істотно не змінилася. 
  • На Поліському напрямку ворог намагається утримати раніше захоплені рубежі на річці Ірпінь. Активних наступальних дій не здійснюють. Противник вимушений перейти до оборони на невигідних рубежах та позиціях, намагається перегрупувати залишки сил, а також налагодити логістичне забезпечення. Не полишає спроб відновити просування в бік Києва. 
  • На Сіверському напрямку змін у складі угрупування військ противника та характері його дій не відбулося. Окупанти продовжують частково блокувати місто Чернігів, обстрілюючи артилерією цивільні квартали міста. 
  • На Слобожанському напрямку характер дій противника суттєвих змін не зазнав. Продовжуються спроби блокування міст Суми та Харкова, а також відновити наступ у напрямку Покровська. Окупанти посилили угруповання за рахунок введення з території російської федерації двох підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу.
  • На Луганському напрямку загарбники здійснюють спроби встановлення контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, а також блокування Сєверодонецька. 
  • В районі Рубіжного ворог закріпився на західних та північно-західних околицях міста, робить невдалі спроби вийти до південної частини міста. Тривають бої за Попасну.
  • На Донецькому напрямку окупаційні війська ведуть бойові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кримське, Авдіївка, Тарамчук. Триває блокада та спроби штурму міста-героя Маріуполя.
  • На Південнобузькому напрямку угруповання російських окупаційних військ здійснює заходи щодо інженерного обладнання позицій, налаштування системи логістичного забезпечення. 

Оперативна інформація від Генштабу на 6:00:

  • ЗСУ та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях ворога, який намагався утримати захоплені рубежі.
  • Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога — 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети.
  • Протягом доби українські військові знищили кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються. 
  • Знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева. 
  • Виходячи з великих втрат в особовому складі ворога, існує ймовірність в рф приймуть рішення розпочати відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. Для виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території рф із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії. Це дасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян.
  • З території України продовжують доправляти загиблих та поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації та росгвардії. У місті Гомель для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників. 
  • Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців рф брати участь у війні проти України.

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Досвід і думки
Відчути себе сапортом. Як SupportYourApp створили маніфест про підтримку, і що з цього вийшло
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
04 Грудня 2022, 10:00 8 хв читання
Завантаження...