НОВИНИ

Український креативник створив фестиваль реклами в Telegram. Як він працюватиме?

16 Серпня 2021, 17:50
4 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

Настя
Анастасія Шкальова Авторка, пишу про інновації та нетривіальні бізнес-історії
Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Ексстратег Fedoriv Agency Денис Чернявський створив рекламний фестиваль HONESTISING: Real Creativity Festival в Telegram. Членом журі може стати кожен. Про це нам розповів сам Денис Чернявський.

Що сталося

Денис Чернявський створив Telegram-фестиваль реклами HONESTISING: Real Creativity Festival. Членом журі може бути кожен представник креативної індустрії. Для цього їм потрібно перейти в канал фестивалю та оцінити українські ролики. Їх Чернявський сам відбирає на YouTube та додає в канал. Чим більше людей оцінить кожен ролик, тим повнішою буде картина.

«Оцінити рекламу, не маючи на руках показників продажів, дуже складно це завжди суб’єктивні відчуття. Мені здається логічним, якщо свої суб’єктні думки висловлять всі зацікавлені, а не вузьке коло експертів. До того ж оцінювання буде постійним, тобто кожен новий член журі може оцінити ролик навіть річної давності», — говорить Чернявський.

На момент написання новини на каналі вже є сім реклам — це ролики для брендів Comfy, Rozetka, «АТБ», «Імперіум» (Рудь), «Моршинська», «Галичина» та Uklon.

Як оцінюватимуть

До кожного відео організатор додає форму для оцінювання та табличку з проміжними результатами (вони оновлюються автоматично після кожного голосування). Голосування є анонімним. У кожній формі чотири пункти, які можна оцінити від 0 до 10 балів:

  • Ефективність — наскільки вдала ця ідея для збільшення продажів чи виконання певної дії.
  • Креативність — новизна ідеї та оригінальність.
  • Якість продакшну — візуальне та технічне виконання.
  • Щирість — реалістичність переваги товару чи послуги.

«Креативність оцінюють у Каннах, ефективність на Effie, якість продакшну взагалі незаслужено забувають, хоча він може вбити або оживити будь-яку ідею. Я вважаю що всі ці показники треба оцінювати разом. Рекламна кампанія, віжуал або ролик — цілісний продукт. Чому тоді різні критерії оцінюються окремо?», — каже Чернявський.

Також він пояснив, чому потрібна категорія «Щирість». «Вважаю, що ми відповідаємо за тих, кому щось продали. Важливо про це не забувати і не прикривати відверту маніпуляцію креативною ідеєю», — розповідає креативник.

Навіщо цей фестиваль Чернявському

Чернявський створив цей проєкт не для того, щоби протиставити його серйозним фестивалям. «У мене взагалі немає мети, просто цікаво. Завжди ж цікаво дізнатися, що інші люди думають про роботи. Проте запитати не завжди зручно, та й страшно», — пояснює креативник.

Проте Чернявський все ж виділяє місію фестивалю. Він хоче, щоб слово «щирість» почало часто звучати під час обговорення комунікації брендів. «Мені не подобається, коли бренди обіцяють те, чого не можуть дати. Цікаво дізнатися, що думають про це колеги», — розповідає він.

Що буде далі

Чернявський хоче, щоб у майбутньому HONESTISING став своєрідним аналогом Awwwards із точки зору частоти нагородження. Нагадаємо, що на Awwwards відзначають сайти дня, місяця та року. «Поки без „реклами дня“, але раз на місяць відзначати кращих — це план мінімум», — пояснює Чернявський.

Переможців обиратимуть у двох категоріях — Best of the best та Honestiser (для лідера у категорії щирої реклами). Вигляд нагороди визначать разом із членами журі-підписниками в Telegram.

«Взагалі ця ідея дуже очевидна, ми ж завжди обговорюємо роботи колег і конкурентів. Це частина наших обов’язків — бути в контексті того, що відбувається, і аналізувати всю комунікацію національного ринку. Було би круто зібрати на каву всіх, з усіх агентств, і обговорити реклами. Цей фестиваль — підготовка до зустрічі на каву», — підсумовує Чернявський.

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Досвід і думки Глибокий ребрендинг. Як Fedoriv Agency апгрейднули приватну школу Inventor і залучили нових клієнтів
Глибокий ребрендинг. Як Fedoriv Agency апгрейднули приватну школу Inventor і залучили нових клієнтів
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
22 Січня 2021, 17:35 6 хв читання
БІЗНЕС
Я поговорила про кризу з менеджерами 17 компаній. Ось що я зрозуміла — колонка СМО Admixer
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
05 Травня 2020, 18:09 11 хв читання
Завантаження...