БІЗНЕС

Міжнародна ІТ-компанія UiPath купила українського розробника ПО StepShot. Ми дізналися деталі

09 Серпня 2019, 19:17
3 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

dmitriy-koshelnik
Дмитро Кошельник Придумую теми, редагую тексти, пишу про компанії і підприємців, чіпляюся до фактів.
Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Цього тижня стало відомо, що румунсько-американська компанія UiPath купила український стартап StepShot. Суму угоди сторони не розголошують. Ми дізнались у StepShot, чим вони зацікавили UiPath і що буде далі з командою проєкту.

Що сталось

6 серпня стало відомо, що один з лідерів ринку автоматизації рутинних бізнес-процесів за допомогою комп’ютерних роботів, компанія UiPath купила львівський стартап StepShot. Останній був заснований у 2016 році. Це спільний проєкт двох сімей — подружжя Олександра і Ольги Ремінних та братів Дениса та Бориса Коробейнікових. Борис вийшов з проєкту у перший рік його існування.
StepShot займається автоматизованим документуванням процесів. Компанія створила технологію запису дій користувача, що заощаджує час клієнтів та пришвидшує результат.
Сторони не розголошують вартість угоди. Проте відомо, що частину суми власники StepShot отримали грошима, а іншу — цінними паперами UiPath. За попередній рік StepShot заробила понад $500 000.

Денис Коробейніков, Ольга та Олександр Ремінні

Чому UiPath вирішила купити StepShot

Як пояснили в StepShot, продукт стартапу вирішує проблему документації у великих корпораціях.
Процес «передачі знань» (поширення матеріалів щодо особливостей того чи іншого процесу або використання програми) між співробітниками займав багато часу. Компаніям потрібно було детально та покроково описати всю процедуру, додати в інструкцію потрібні скріншоти, а потім зробити з цьогої відео та презентаційні матеріали.
StepShot вирішує цю проблему. Працівникові потрібно лише запустити програму та виконати потрібну процедуру — StepShot автоматично генерує покроковий опис процесу, робить необхідні скріншоти та експортує файл у різні формати (навчальні відео, презентації, веб-сторінки).
Компанія UiPath створює програмне забезпечення для автоматизації рутинних процесів у корпораціях за допомогою комп’ютерних роботів. Важливий елемент у розробці — активне дослідження та документування всіх процесів у компанії. На основі отриманих даних формують ідеї щодо автоматизації.
Процеси досліджували здебільшого вручну, це займало чимало часу. Клієнти UiPath відчували потребу в його прискоренні, але не мали альтернатив.
«Придбання StepShot дозволить розширити програмне портфоліо UiPath та розв’яже актуальну проблему клієнтів компанії, дозволяючи їм імплементувати автоматизацію в організації швидко та ефективно», — розповіли в StepShot.

Команда StepShot

Що буде з командою

CEO StepShot Олександр Ремінний та CTO Денис Коробейніков продовжать працювати в UiPath. СОО Ольга Ремінна поки координує процес інтеграції компаній. Після його завершення вона піде з UiPath.
На момент продажу в StepShot в стартапі було 20 співробітників, всі вони продовжать працювати в UiPath. Остання наразі зацікавлена розширювати штат львівського офісу. Компанія вже відкрила кілька вакансій розробників для цього регіону.

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
FOMO OFF
$1 млрд на рік, Маск та нерішучість. Чому Apple закрила проєкт свого автономного авто
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
02 Квітня 2024, 09:00 22 хв читання
FOMO OFF
Агенти кремля приєднуються до чату. Чому користуватися Telegram небезпечніше, ніж здається?
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
22 Лютого 2023, 09:00 25 хв читання
FOMO OFF Як маленька команда об’єднала велику спільноту айтівців і під час війни завойовує нові ринки — розповідає Владислава Зацаринна, Head of operations DOU
26 Грудня 2022, 13:00 9 хв читання
FOMO OFF Навіщо бізнес витрачає $1 млн на освіту для НЕспівробітників та як будувати освітній продукт всередині бізнесу — Олексій Ніщик, Genesis
05 Грудня 2022, 17:45 10 хв читання
Завантаження...