Досвід і думки

Як потрапити у тренди YouTube з рекламною інтеграцією — кейс IZI.ua та SILIRADA

14 Лютого 2021, 10:00
5 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

Як потрапити у тренди YouTube з рекламною інтеграцією — кейс IZI.ua та SILIRADA
Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Канал SILIRADA випустив пародію «Валентинка» на кліп білоруського виконавця Мевла «Холодок». У лютому 2020 року відео трималося у трендах YouTube тиждень. У грудні виявилося, що воно стало найпопулярнішим за рік в українському сегменті.

Кліп містив рекламну інтеграцію українського гіперпростору оголошень IZI.ua. Станом на лютий 2021 року відео переглянули майже 18 млн користувачів. Розбираємося, як рекламодавцям отримати високе охоплення, низьку вартість контакту та місце у трендах.

Легкість і гумор

Уся маркетингова активність IZI сконцентрована у мережі, бо тут легко відслідковувати ефективність меседжів. Бренд обирає для співпраці блогерів у тематиках лайфстайлу, гумору, подорожей, спорту.

У IZI вже був досвід інтеграцій на YouTube: відео з Сеулу від паркурника Стаса Агапова й окрема рубрика у шоу «Дурнев смотрит сториз». У Instagram — марафон, у якому позбувалися зайвого Орест Голець, Олексій Куровський та Петро Заставний, а також пости та сторіз від Мурафи, Мамасіти й Кості Клепки.

Неочікуваний ефект

YouTube-канал SILIRADA випускає пародії на популярні кліпи. Смішні відео без пафосу сподобалися команді IZI. Тож вони погодилися на пропозицію каналу — інтегрувати згадку про IZI.ua у текст пісні та показати інтерфейс мобільного застосунку у відео.

Головними для IZI були якісний прояв бренду та СРМ у межах запланованого. Максимально нативна інтеграція, націлена на охоплення аудиторії, виконала KPI.

За перший місяць відео на YouTube переглянули 7 млн користувачів, за три місяці — 10 млн, за дев’ять — 15 млн. На сторінці SILIRADA у Facebook — ще понад 2 млн переглядів.

На YouTube швидко з’явилися пародії та відеореакції на «Валентинку». Згадка про бренд «вшита» у пісню: «Знайшов IZI.ua, сайт для крутих людей. Продав магнітофона, купив собі Айфона». Тому її не могли не показати у пародіях та оглядах. Таким чином бренд отримав ще 2,5 млн безкоштовних контактів із аудиторією.

Рекламна інтеграція у кліпі SILIRADA

Рекламна інтеграція у кліпі. Скріншот від 11 лютого 2021 року

Як підготуватися до інтеграції

Спочатку треба зрозуміти, скільки вашої ЦА на каналі. Для цього попросіть дані про глядачів: регіон, вік, стать, середній час перегляду відео. IZI.ua шукає канали з максимумом чоловічої аудиторії з України віком 18–44 років. Наступний крок — переглянути відео та почитати коментарі, щоби визначити, чи хоче ваш бренд асоціюватися з цим блогером і каналом.

Далі потрібно дізнатися прогнозовану кількість переглядів та обрати таймкод інтеграції. Якщо 20-хвилинне відео утримує більшість глядачів до 10-ї хвилини, то логічно ставити рекламу у першій половині відео.

Важливо прогнозувати саме перегляди відео, а не охоплення — кількість показів ролика у стрічці YouTube.

Зрозуміло, що друге число буде більшим, але вашу рекламу ніхто не побачить. Для підтвердження прогнозів вирахуйте середню кількість переглядів у останніх 5–10 відео.

Якщо канал підходить за всіма пунктами, можна заповнювати бриф і домовлятися про креатив. У інтеграції IZI та SILIRADA процес від погодження сценарію до випуску ролика зайняв дев’ять днів.

Скільки коштує місце у трендах YouTube

Відео у трендах збере більше переглядів і залучить ширшу аудиторію, ніж на самому каналі.

Найлегше потрапити туди з інтеграцією у пародії, інтерв’ю, шоу. Тематичний чи ситуативний контент також підвищує вірусність відео та знижує СРМ. Публікація «Валентинки» напередодні 14 лютого додала переглядів.

Але не відкидайте традиційні способи промо. Наприклад, SILIRADA підігріває аудиторію через особисті сторінки учасників каналу, дружніх блогерів і розділ Спільнота на YouTube.

Виміряти ефективність нативних інтеграцій у блогерів непросто. Найчастіше оцінюють СPM — вартість тисячі переглядів. З досвіду IZI.ua, середній показник для інтеграцій в YouTube — 130 грн. А CPM відео «Валентинка» вийшов у 30 разів меншим.

Ціна реклами на YouTube коливається від $800 до $6000. Усе залежить від формату — повноцінна розмовна інтеграція буде дорожчою. YouTube-інтеграції дозволяють постійно знижувати вартість показів реклами. Відео залишається на каналі, кількість переглядів росте з часом. У цьому випадку вигідніше працювати за фіксованим прайсом, а не платити за фактичні перегляди (CPV).

Поради рекламодавцям

  • Будьте у темі. Слідкуйте за трендовими відео в YouTube та інших соцмережах.
  • Аналітика — ваш друг. Перед початком співпраці вирахуйте ефективність реклами та впевніться, що контент зацікавить користувачів.
  • Робіть продуктове демо. Покажіть інтерфейс сайту чи застосунку. Розкажіть про переваги вашого продукту, особливості бренду.
  • Ви — команда. Дослухайтеся до порад блогера, не бійтеся експериментувати і відходити від брифу.

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Досвід і думки
Закон сили для VC та митці проти ШІ. Дайджест Віктора Захарченка, COO Unicorn Nest
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
17 Квітня 2024, 13:00 7 хв читання
Досвід і думки
Спілкування з файлами, кредити Amazon та фото в епоху VR. Дайджест Віктора Захарченка, COO Unicorn Nest
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
10 Квітня 2024, 14:10 6 хв читання
БІЗНЕС З регіонів, пристрасті й легкості. Як розвивається ростерія та мережа кавʼярень Bacara Coffee
З регіонів, пристрасті й легкості. Як розвивається ростерія та мережа кавʼярень Bacara Coffee 
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
08 Квітня 2024, 14:30 10 хв читання
БІЗНЕС
Мисливці за ІТ-геніями: які софт-скіли українських розробників є магнітом для іноземних компаній 
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
06 Квітня 2024, 18:58 6 хв читання
Завантаження...