ТЕХНОЛОГІЇ

Сервіс «Юрист за підпискою» для фрілансерів допоможе розібратися з договорами та оплатою. Як його створювали і як він працює?

03 Вересня 2019, 12:42
4 хв читання
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
Додати в закладки

Будь-яку статтю можна зберегти в закладки на сайті, щоб прочитати її пізніше.

dmitriy-koshelnik
Дмитро Кошельник Придумую теми, редагую тексти, пишу про компанії і підприємців, чіпляюся до фактів.
Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.
Режим читання

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає можливість зосередитися на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його в будь-який момент.

Компанія Bot&Partners створила новий продукт — сервіс «Юрист за підпискою», який консультуватиме фрілансерів з юридичних питань. Спочатку він був доступний лише студентам та кураторам школи Projector, та від сьогодні скористатися ним може кожен охочий.
Для читачів Vector перший місяць діє знижка 50%. Щоб її отримати, скористайтеся цими посиланнями на сервіс: у Facebook Messenger і Telegram.
Ми поспілкувалися з СЕО Bot&Partners та юридичним інженером Opendatabot Микитою Підгайним і дізнались, як виникла ідея сервісу, як він працює та у якому напрямі його збираються розвивати.

Хто створив продукт

Сервіс розробляє команда Bot&Partners: CPO Андрій Удовиченко та юридичний інженер Микита Підгайний. Вони часто працюють з фрілансерами і зрозуміли, що:

  • здебільшого допомога потрібна у типових ситуаціях;
  • для багатьох фрілансерів якісні юридичні послуги є надто дорогими та економічно недоцільними.

Удовиченко та Підгайний вирішили систематизувати свої напрацювання, автоматизувати частину роботи та створити продукт із юридичними послугами за фіксованою ціною.

Юридичний інженер Микита Підгайний, комунікатор Віка Папарига, СРО Андрій Удовиченко

Що включає в себе «Юрист за підпискою»

Продукт складається з:

  • бази знань — збірки відповідей на найпоширеніші юридичні питання;
  • шаблонів документів, що написані доступною мовою: договори, акти, рахунки;
  • групи підтримки у Facebook, де безкоштовно відповідають на юридичні питання;
  • 3-7 годин консультації з юристом — її можна витратити на допомогу з погодженням договору, консультацію, якої немає у базі знань чи автоматизацію.

Нові шаблони, консультації та відповіді на питання у групі потім додають у базу знань (без вказування інформації про клієнта).

Як працює сервіс

Фрілансер обирає необхідний тарифний план та оплачує послуги через сервіс. Після цього з ним зідзвонюється юрист, передає базу знань, шаблони документів і відповідає на першочергові запитання. Потім вони разом складають список задач та починають працювати.
Шаблонами та базою знань клієнт може користуватись постійно. Вона створена, щоб швидко отримувати відповіді на поширені питання без допомоги юристів. За рахунок цього Bot&Partners знижують ціну.

«Наприклад, досить часто нас запитують, як перевірити контрагента чи дізнатись, що у ФОПа немає податкового боргу. Відповіді на такі питання ми описали в невеликих статтях та інструкціях», — пояснює Підгайний.

Скільки це коштує

Зараз є два тарифні плани: $49 та $99 на місяць. В обох варіантах фрілансер отримує базу знань, шаблони документів та допомогу у Facebook-групі. Відмінність тільки в тривалості юридичної консультації: три та сім годин відповідно.

З якими запитами планують працювати

Фрілансери зазвичай звертаються з двома типами питань:

  • як легально приймати оплату;
  • як убезпечити себе від недобросовісних клієнтів.

Першій категорії допомагають зареєструвати бізнес, підібрати систему оподаткування, надають шаблони документів та пояснюють, як подавати податкову звітність. У роботі з другою – акцентують увагу на договорах та адаптують шаблонні договори під бізнес-процеси клієнта.

«Коли фрілансер створює навколо себе команду та переростає в невелику агенцію, у нього виникає питання: “як нормально працювати, а не займатись усіма цими паперами”. Тоді ми автоматизуємо рутину: генерацію договорів, виставлення рахунків, нагадування про платежі тощо», — пояснює Підгайний.

Як планують розвивати «Юриста за підпискою»

Наразі розробники називають два вектори розвитку продукту: постійне наповнення бази знань новим контентом (консультації, шаблони, відео) та створення зручних інструментів для фрілансерів (чатбот для генерації договорів та рахунків, зручні шаблони на Notion для контракт-менеджменту).

Знайшли помилку? Виділіть її і натисніть Ctrl+Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
БІЗНЕС
Як сетапити очікування перед зміною роботи: гайд для ІТ-світчерів
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
11 Квітня 2024, 09:00 6 хв читання
БІЗНЕС
SMART і OKR — не панацея. Як стартапу ставити цілі — досвід Honeytech 
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
09 Квітня 2024, 09:00 11 хв читання
БІЗНЕС З регіонів, пристрасті й легкості. Як розвивається ростерія та мережа кавʼярень Bacara Coffee
З регіонів, пристрасті й легкості. Як розвивається ростерія та мережа кавʼярень Bacara Coffee 
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
08 Квітня 2024, 14:30 10 хв читання
БІЗНЕС
Мисливці за ІТ-геніями: які софт-скіли українських розробників є магнітом для іноземних компаній 
Матеріал успішно додано в закладки Досягнуто максимальної кількості закладок
06 Квітня 2024, 18:58 6 хв читання
Завантаження...